formularioHidden
formularioRDF

Usamos cookies para mejorar tu experiencia de navegación. La aceptación de la Política de Cookies posibilitará la visita de nuestra web.

A l'institut Premià de Mar, tenim un pati ben cuidat pels alumnes del CFGM Jardineria i Floristeria i Aula Jardí n'és el jardí virtual, obert a la col·laboració amb els alumnes de Clàssiques de 4t de l'ESO. 

El projecte interdisciplinar sorgeix quan ens plantegem conèixer i donar valor a la biodiversitat del jardí del nostre institut i utilitzar-lo com a recurs didàctic i d’avaluació per competències en un projecte comú competencial entre alumnes molt diversos, els de 4t de l’ESO de Cultura Clàssica i de Llatí i els alumnes del CFGM de Jardineria i Floristeria. Aleshores els proposem el repte:  si és possible fer una ruta miticobotànica i alhora literària pel pati del nostre institut? Si hi podem trobar referents clàssics? Si podem establir vincles entre matèries i nivells (ESO/CFGM) tan allunyats?…

El treball interdisciplinari entre alumnes tan diversos ha aportat un contrast que ha contribuït a fomentar en l’alumnat diverses mirades al jardí que ens envolta i un gran enriquiment personal i, a la vegada, ens ha permès al professorat treballar de manera cooperativa i ampliar el nostre camp de coneixement. Els alumnes de Jardineria i Floristeria ensenyen botànica als alumnes de Cultura Clàssica i aquests els expliquen les històries mitològiques i literàries que s’hi amaguen, mentre els alumnes de Llatí fan més transparent per raons etimològiques la taxonomia botànica de les plantes i n’especifiquen els seus epítets a partir del coneixement de la llengua llatina i les beceroles de la grega. A més de poder treballar i avaluar part del currículum d’una manera cooperativa i competencial (competència en el coneixement i la interacció amb el món físic; competència lingüística i audiovisual; aprendre a aprendre; artística i cultural; competència digital; competència social i ciutadana; autonomia, iniciativa personal i emprenedoria…), el resultat ha esdevingut tot un servei a la comunitat educativa ja que no només posem en comú una ruta míticobotànica amb Google Maps pel jardí de l’institut Premià de Mar, utilitzant el mapa com a punt de trobada entre la botànica i la cultura clàssica, diferents itineraris  i la implantació d'un hortus conclusus sinó el treball de geolocalització dels arbres i arbustos del pati i sobretot el treball digital que l’alumnat construeix a la web Aula Jardí i als diferents blogs de la blogosfera de El Fil de les Clàssiques (MetamorfosejatsAracne fila i filaEl fil del mite grec,...). Tot plegat ha fet que els professors del centre i d'altres centres (per exemple, INS Celestí Bellera de Granollers) s’hagin interessat per les possibilitats didàctiques d'aquest projecte interdisciplinari CF i ESO.

Año de edición 2019

Acerca de este recurso...

Visitas 423

Valoración +1 Me gusta

Editores: Margalida Capellà Soler , Grupo de Edición de Edublogs · Espiral, Educación y Tecnología

Licencia Creative Commons Contenido bajo una licencia de Creative Commons Attribution 3.0 License.

0 comentarios

¿Quieres comentar? Regístrate o inicia sesión

Inscripción

Informe especial ODITE

Bases

Juegos de Timeline

Hazte soci@ Espiral

Juegos

Mapas

CARGANDO...

Ir a Mapas
Un museo virtual con más de 17.000 obras de arte

CARGANDO...

Ir a Mis Museos
Biblioteca

CARGANDO...

Ir a BNEscolar
EduBlogs

CARGANDO...

Ir a Edublogs
Odite

CARGANDO...

Ir a Odite